Srce za Bujanovac: Ovo je naš grad (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. maj 2022. Instalacija „Ja volim Bujanovac“, kao novi simbol grada, svečano je otkrivena danas povodom Dana opštine Bujanovac i krasiće gradski trg.

Simbol su otkrili predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i autor i inicijator Nagip Taši iz Velikog Trnovca.

Centralno mesto u simbolu “Ja volim Bujanovac” na engleskom zauzima slovo B u obliku srca, koje se nalazi između slova “I” i “u”

Arifi je rekao da će ovaj simbol smatrati svojim svi stanovnici multietničke opštine Bujanovac i da je zbog toga od samog početka podržao Tašijevu ideju.

-Ovo je simbol mira i znak da ćemo čuvati Bujanovac. I u budućnosti će lokalna samouprava podržavati ovakve ideje građana ma koje nacionalnosti – rekao je Arifi.

Po rečima Tašija, građane opštine ova instalacija od metala ne košta ništa, jer je 1250 evra za izradu donirao Mensur Ibrahimi, naš nekadašnji sugrađanin koji sada živi u inostranstvu.

Nagip Taši

-Danas smo postavili temelj ljubavi. Simbol Bujanovca je u dve boje – beloj, boji mira i crvenoj, boji ljubavi. Svi koji ovde žive, Srbi, Albanci i Romi, imaju pravo da ovaj simbol prihvate kako hoće, ja bih samo naglasio da je u sredini srce – rekao je Taši.

Taši je za sebe rekao da je slobodni umetnik.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *