Naprednjaci izvisili za vlast u Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. maj 2022. (foto: Branko Trajković) – Šef Srpske napredne stranke (SNS) u Preševu Branko Trajković nije izabran za zamenika predsednika lokalne skupštine, kako je bilo najavljivano. Trajković je potvrdio informaciju, koju su ranije prenele Bujanovačke, da je na jučerašnjoj sednici trebalo da postane zamenik predsednika, ali nije mogao da kaže razlog zašto do toga nije došlo.

-Tačno je da je trebalo da budem kandidat za zamenika predsednika skupštine i da je trebalo da budem izabran. Taj predlog je bio i u skupštinskom materijalu. Ne mogu da komentarišem razloge zašto se to nije desilo – kaže Trajković.

Nova vladajuća većina u Preševu, koju čine Alternativa za promene Šćirpima Arifija i Pokret za reforme Samija Salihua, za zamenika predsednika skupštine, umesto Branka Trajkovića, izabrala je Hamdija Fejzulahua.

Trajković kaže da on i još jedan odbornik sa liste naprednjaka uopšte nisu učestvovali u radu skupštine u sredu.

Kako i zašto je došlo do obrta nije mogao da objasni ni šef Alternative u Bujanovcu Arber Pajaziti.

Poznavaoci političkih prilika u Preševu pretpostavljaju da je pritisak na novu vlast bio preveliki i da se zbog toga odustalo, ali samo privremeno, od postavljanja naprednjaka Trajkovića na funkciju, odnosno ulazak SNS u lokalnu vlast.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *