Policija: Za nedelju dana uhvaćeno 2.000 vozača pod dejstvom alkohola ili droge

Bujanovac, 12. maj 2022. – Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, policija je za sedam dana otkrila ukupno 18.058 saobraćajnih prekršaja, od kojih su 2.096 učinili vozači koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija je sankcionisala 2.024 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, a njih 320 je zadržano u službenim prostorijama jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Iz saobraćaja su isključena i 72 vozača koji su, kako je utvrđeno droga testom, bili pozitivni na psihoaktivne supstance.

Akcija je trajala od 4. do 10. maja, sprovodila se u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), i bila je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju automobilima ili motociklima ako su konzumirali alcohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *