Bujanovačkim maturantima 6 državnih stipendija, a ovo su dobitnici

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. maj 2022. (foto arhiva) – Studentske stipendije iz Koordinacionog tela u iznosu od 30.000 dinara mesečno dobiće četvorica maturanata Srednje škole „Sveti Sava“ i dve buduće studentkinje iz Srednje škole „Sezai Suroi“, odlučila je komisija Opštine Bujanovac.

Stipendije su dobile Blenda Hiseni i Alejna Nuhiji iz škole „Sezai Suroi“, a iz škole „Sveti Sava“ Dejan Dukadinović, Stefan Stošić, Luka Milosavljević i Bogdan Matić.

Koordinaciono telo je za bujanovačku opštinu prvobitno obezbedilo sredstva za četiri stipendije, ali se naknadno pojavila mogućnost za još dve.

-Opština Preševo je takođe trebala da dodeli četiri stipendije, ali su dodelili samo dve zbog slabije konkurancije. Mi smo to iskoristili i omogućili dodatne dve stipendije za buduće studente iz Bujanovca – pojasnio je načelnik  opštinskog Odeljenja za javne službe Fejzi Bećiri.

Bećiri je i predsednik komisije koja je od desetoro kandidata koji su ušli u uži izbor odredila šestoro najboljih koji će od Koordinacionog tela u prvoj godini studija biti stipendirani sa po 30.000 dinara mesečno (9 meseci).

Radi se o preliminarnoj rang listi i kandidati koji su ostali „ispod crte“ imaju pravo na prigovor u roku od osam dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *