Rakovčani prete blokadom deponije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. maj 2022. (foto arhiva) – Meštani sela Rakovac upozoravaju rukovodstvo JP „Komunalac“ i opštinsku vlast  da će blokirati prilaze deponiji kod Bujanovca ukoliko dođe do još jednog požara. Oni tvrde da se požari izazivaju zato što više nema mesta za smeće i za to okrivljuju rukovodstvo komunalnog preduzeća.

Rakovčanin, koji je želeo da ostane anoniman, kaže za Bujanovačke da je plan o blokadi, odnosno sprečavanju dovoženja smeća na deponiju, već napravljen i da više neće dozvoliti da zbog neodgovornosti i nesposobnosti nadležnih ispaštaju deca koja danima udišu otrovni dim sa deponije.

Rakovčani su se i pre nekoliko godina odlučili na isti korak zato što je JP „Komunalac“ uzurpirao njihove njive oko deponije i na privatnim posedima odlagao smeće, a povukli su se kada je lokalna samouprava delimično ispunila njihove zahteve.

-Isto ćemo uraditi i sada. Nećemo dozvoliti ulaz na deponiju kamionima sa smećem. Nećemo se pomeriti dok se deponija ne uredi kako propisuje zakon, dok konačno ne počnu konkretni radovi na transfer stanici, pa dosta su nas trovali – kaže naš sagovornik.

Po najnovijim informacijama sa lica mesta, vatre na deponiji sada nema – osam dana posle izbijanja požara.

Direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili rekao je ranije danas Bujanovačkim da nema načina da spreči požare bez pomoći policije i inspekcije.

On je u više navrata odbacivao tvrdnje da požare namerno izazivaju radnici JP „Komunalac“, a sada je ponovio da su jedini krivci sakupljači sekundarnih sirovina.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *