I Art Ebibi iz „Sezai Suroi“ ide na republičko takmičenje iz biologije

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 17. maj 2022. – Art Ebibi, učenik četvrtog razreda Srednje škole “Sezai Suroi” u Bujanovcu, osvojio je treće mesto na okružnom takmičenju iz biologije i izborio plasman na predstojeće republičko takmičenje koje će se održati 29. maja u Novom Sadu.

Ovaj Bujanovčanin je sa 81 bodom osvojio treće mesto u jakoj konkurenciji učenika četvrtog razreda iz svih srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga.

Na istom takmičenju je briljirala i Bujanovčanka Minja Tašković, o kojoj je naš portal već pisao.

Artov nastavnik biologije, Hamdi Kamberi, kaže za Bujanovačke da on rado učestvuje na takmičenjima i  da je uspešan i u drugim predmetima.

– Svestran učenik, uvek ostvari zapažene rezultate, a iz biologije je naročito dobar, tako da se ove godine prvi put plasirao na republičko takmičenje – kaže Kamberi.

Pojašnjava da je ovaj Artov rezultat utoliko značajniji s obzirom na činjenicu da učenici nemaju udžbenike na albanskom jeziku.

– Bez knjige je ostvario rezultat i došao do republičkog takmičenja, a kad bi imao knjigu na albanskom jeziku iz biologije, bilo bi mnogo bolje –  dodaje nastavnik biologije.

Republičko takmičenje iz biologije za srednjoškolce održava se na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom sadu.

Pored Minje i Arta, još nekoliko bujanovačkih učenika je ostvarilo zapažene rezultate na okružnom takmičenju iz biologije održanom 8. maja u Vranju, a naš portal će pisati i o njima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *