Mileni i Verici iz DZ Bujanovac priznanje povodom Dana medicinskih sestara

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 17. maj 2022. – Milena Nikolić iz Bujanovca i Verica Janković iz Vranja, medicinske sestre bujanovačkog Doma zdravlja, dobitnice su Srebrnog znaka koji za stručnost u radu dodeljuje Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga povodom Dana medicinskih sestara.

Milena  i Verica za Bujanovačke kažu da su ponosne na svoj dosadašnji rad i priznanje koje su dobile, posebno jer su ih za nagradu predložili njihove kolege i koleginice.

– Ovo priznanje je nagrada za zalaganje u smislu usavršavanja, ali i stručnosti u radu. Medicina stalno napreduje, a edukacijom se trudimo da ta nova znanja primenimo u praksi kako bi korisnici naših usluga bili zadovoljni – kaže Milena, strukovna medicinska sestra na odeljenju Kućne nege.

– Ponosna sam što sam predložena od svojih koleginica, jer smatraju da sam zaslužila. Terenski rad i preventiva, koliko god se činilo lakim, ipak nije. Najmanje je cenjen posao u Domu zdravlja, jer radimo sa zdravim ljudima, ali to je po meni deo koji treba malo više da se forsira i ceni, dodaje Verica, medicinska sestra sa 35-godišnjim radnim iskustvom u patronažnoj službi.

Pisanje stručnih radova,  izlaganje na kongresima i seminarima i primena stečenih znanja u radu sa pacijentima, samo su neka dostignuća koja su ove dve medicinske sestre kvalifikovale za nagradu Srebrni znak.

– Za pacijente je značajno svako naše usavršavanje, jer nova znanja koja steknemo u medicini primenjujemo u praksi. Vremena se menjaju, uvodi se novi način lečenja u zdravstsvu i smatram da sve sestre treba da se edukuju kontinuirano – ističe Milena.

 – S uživanjem radim svoj posao, radim sa ženama na reproduktivnom zdravlju, bavim se preventivom, ukazujem ženama na neophodnost redovnih pregleda, na važnost mamografije i ginekoloških pregleda, tako da ovaj Srebrni znak jeste pečat mog rada i zalaganja na terenu – kaže Verica.

Ovogodišnja dodela priznanja održana je u Preševu, na Dan medicinskih sestara koji se obeležava 12. maja, dok će sledeće godine domaćin biti Dom zdravlja u Bujanovcu.

Pored Bujanovca, Srebrni znak je dodeljen i medicinskim radnicima u Vranju, Preševu, Trgovištu i Bosilegradu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *