Minja iz Bujanovca ide na Republičko takmičenje iz biologije

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 17. maj 2022. – Minja Tašković iz Bujanovca, učenica prvog razreda Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, plasirala se na republičko takmičenje iz biologije koje će biti održano 29. maja u Novom Sadu.

Šesnaestogodišnja Minja je osvojila drugo mesto u konkurenciji 30 učenika od prvog do četvrtog razreda iz svih srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga.

– Konkurencija je bila jaka, pitanja nimalo laka, ali uz dobru pripremu i danonoćno učenje rezultat ne može da izostane. Sa učenikom iz surduličke Srednje škole “Josif Pančić” bićemo jedini predstavnici okruga na republičkom takmičenju iz biologije za učenike prvog razreda – kaže Minja, učenica prirodno-matematičkog smera vranjske Gimnazije.

Ona je biologiju zavolela još u osnovnoj školi, u kojoj je zaslužila Vukovu diplomu.

Tada je osvojila treće mesto na okružnom takmičenju kao najvišem nivou takmičenja za učenike tog uzrasta.

– Volim biologiju, jer je sve povezano i logično. Oduvek me je zanimalo kako organizmi i živa bića funkcionišu, pa mi nije bilo teško da se posvetim učenju i takmičim – kaže  Minja.

Žali što je njena generacija zbog pandemije izazvane korona virusom ostala uskraćena za takmičenja iz biologije u 7 i 8 razredu, ali joj je, kako kaže, drago što se situacija smirila i što su takmičenja konačno krenula.

Okružno takmičenje iz biologije održano je u nedelju 8. maja u Medicinskoj školi “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju.

Domaćin ovogodišnjeg republičkog takmičenja je novosadski Prirodno-matematički fakultet.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *