Mitrović: Deponija ne truje ljude po nacionalnoj pripadnosti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. maj 2022. Požari na deponiji ugrožavaju sve građane Bujanovca i okoline, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, a opštinska vlast ne preduzima ništa jer sve njih uopšte ne zanima ono što je od životnog značaja za građane, već isključivo lični i partijski interes i tome su podredili opštinski budžet, kaže za naš portal šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović.

Naglasio je da u potpunosti razume ljutnju građana zbog svakodnevnih požara na deponiji, a o eventualnoj blokadi deponije od strane nezadovoljnih meštana Rakovca kaže da je to njihovo pravo.

-Građani opravdano reaguju, jer su ugroženi, pogotovo Rakovčani. Tamo je njhova imovina, njihove njive, kuće – kaže Mitrović.

Požari na deponiji bukte različitim intenzitetom već deveti dan, zbog čega su Bujanovčani i meštani okolnih sela izloženi ekstremno zagađenom vazduhu.

Lider najveće opozicione grupacije u opštini ističe da je odlika ove vlasti da se bavi perifernim stvarima, a ne rešava ono od krucijalnog značaja.

-Ovde nije reč o nesposobnosti, već o nameri, jednostavno rade ono što samo njima donosi korist, drugim stvarima se ne bave – kaže Mitrović povodom aktuelne situacije sa gradskom deponijom.

Po Mitroviću, jednaku odgovornost za katastrofalnu situaciju snosi i JP „Komunalac“, u čijoj nadležnosti je gradsko smetlište.

Dodao je da postoji opravdana sumnja da komunalno preduzeće namerno izaziva požare, da bi se količina smeća smanjila.

-Nemoguće je da oni ne znaju ko im tamo prolazi i ko pali smeće. Nemoguće je da nemaju ljude koji bi dežurali na deponiji, da čuvari budu tamo 24 sata. Postavlja se pitanje da li JP „Komunalac“ odgovara da to smeće izgori – kaže Mitrović.

Podsetio je da država preko Koordinacionog tela već godinama izdvaja desetine miliona dinara godišnje za deponiju, a lokalna samouprava nije uradila gotovo ništa.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *