Na republičko takmičenje idu i učenice bujanovačke škole „Sveti Sava“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 18. maj 2022. – Emilija Atanasković, Maja Tomić i Emilija Veličković, učenice trećeg razreda Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu, na smeru medicinska sestra-vaspitač, učestvovaće na republičkom takmičenju iz Zdravstvene nege koje će se održati 20. i 21. maja u Sremskoj Mitrovici.

Ove predstavnice bujanovačke srednje škole, prvog dana takmičenja pokazaće teorijsko znanje, dok je drugi dan rezervisan za demonstarciju i primenu praktičnog znanja stečenog u dosadašnjem školovanju.

Bojan Ilić, mentor i nastavnik praktične nastave medicinske grupe predmeta, kaže za naš portal da škola “Sveti Sava” već treći put učestvuje na ovom takmičenju i da je do sada ostvarivala zapažene rezultate.

– S obzirom da smo jedna od retkih škola sa smerom medicinska sestra-vaspitač koja učestvuje na ovom takmičenju do sada smo uspevali da dostojno reprezentujemo znanje, a kako će biti ove godine, videćemo. Učenice su se dosta dobro pripremile – kaže Ilić.

Pojašnjava da je konkurencija jaka i da na takmičenju učestvuje  25 medicinskih škola iz cele Srbije, i da se ostvaruje grupni i individualni plasman.

Mentorsku pomoć učenicama pružila je i nastavnica Milena Petković.

Domaćin osmog republičkog takmičenja iz Zdravstvene nege je medicinska škola “Draginja Nikšić” u Sremskoj Mitrovici.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *