Dr Pavlović: Dom zdravlja se vraća u normalan režim rada

Piše: N. Stevanović

Kovid ambulanta u januaru

Bujanovac, 19. maj 2022. Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović kaže da je epidemiološka situacija u opštini mnogo  bolja u odnosu na početak godine i da je od početka meseca registrovano  samo 9 slučajeva kovida.

– Poslednjih meseci situacija se znatno smirila. U aprilu su potvrđena 23 slučaja kovida, a ovog meseca imamo 9 pozitivnih slučajeva. Generalno, smanjen je broj pacijenata u Kovid ambulanti, gde se uglavnom tokom dana obavi 20 do 50 pregleda – rekla je dr Pavlović na sednici opštinskog Saveta za bezbednost u sredu.

Po njenim rečima, da sada je dve doze vakcina primilo 16.296 građana, sa tri doze je vakcinisano 4.200, dok je četvrtu dozu primilo 12 ljudi.

-Sa poboljšanjem situacije sa kovidom vraćamo se na normalno funkcionisanje i radimo punim kapacitetom u korist građana kojima je potrebno lečenje – rekla je ona.

Direktorka je naglasila da je planirano da se narednom period, na inicijativu Instituta Batut i u saradnji sa nadležnim Zavodom za javno zdravlje, pristupi realizaciji Akcionog plana za rano otkrivanje karcinoma kod stanovništva starosti od 55 do 75 godina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *