Deponije u ulicama oko vrtića i parka, meštani spremaju peticiju protiv Komunalca

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 24. maj 2022. – Nezadovoljni radom JP “Komunalac” meštani ulica oko parka i gradskog vrtića najavljuju protest i peticiju zbog neredovnog pražnjenja kontejnera.

– Stvarno je strašno kako izgledaju ulice oko parka. Svakodnevno se gomila smeća raznosi po ulici i u samom parku. Možda bi slika bila drugačija da se kontejneri redovno prazne. Ozbiljno razmišljamo o protestu i peticiji, jer se nešto mora promeniti – kaže  meštanin ulice Braće Stošić.

Dodaje da je slika poražavajuća ne samo zbog samih žitelja tih ulica, već i zbog roditelja koji tuda prolaze i vode svoju decu u vrtić.

-Pa kakvu poruku šaljemo deci?! Da je u redu da nam je grad prljav, da su nam kontejneri puni i da imamo komunalnu službu koja ne radi svoj posao – kaže naš sagovornik.

Manje kritički raspoloženi meštani, kažu da se smeće sakuplja svakog petka u ranim jutarnjim satima, ali da je broj kontejnera nedovoljan.

– Možda, ali samo možda bi situacija sa smećem bila drugačija da imamo veći broj kontejnera, jer je veliki broj domaćinstava koji tu odlaže smeće, a o okolnim radnjama da ne govorimo. Malo smo i mi građani  nesavesni, nije sve do komunalne službe – dodaje drugi meštanin ove ulice.

Slike prepunih kontejnera i smeća razbacanog na ulici, koje beleže naši čitaoci, ne samo kod gradskog parka, već i u glavnoj ulici, posebno kod zgrade „Kula“, za Bujanovac nisu ništa novo.

Pored deponije, jedan od vodećih ekoloških problema koje su građani mapirali u brojnim anketama našeg portala, jeste i smeće na gradskim ulicama.

Bujanovačke su pokušale da od direktora komunalnog preduzeća Ruždi Halilija dobiju odgovore u vezi sa iznošenjem smeća, ali do objavljivanja teksta nije odgovorio na poruku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *