Direktor Komunalca: Građani krivi za smeće u ulicama oko parka i vrtića

Piše D.Stošić

Svakodnevna slika širom Bujanovca

Bujanovac, 24. maj 2022. – Slika punih kontejnera i razbacanog smeća na ulicama oko gradskog parka i vrtića je takva zbog neodgovornih građana, kaže za Bujanovačke direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili.

Nakon pisanja Bujanovačkih o nameri meštana ulica oko gradskog parka da reaguju peticijom ili protestom zbog neredovnog pražnjenja kontejnera, direktor Halili odgovara da komunalna služba svakog dana čisti s,eće u gradu i da kamion “smećar” od jutra kreće sa radom.

– Svakog dana čistimo grad, krećemo od 8 ujutru, najkasnije u 10 sati, i najpre čistimo smeće u gradu, pa posle u drugim naseljenim mestima, rekao je Halili nabrajajući redom mesta na kojima se “kupi” smeće u gradu.

Pojašnjava da se u letnjim mesecima, jula i avgusta, kontejneri prazne dva puta dnevno, ali da je takva praksa u drugim mesecima tokom godine nemoguća, jer se smeće čisti i u drugim naseljima van Bujanovca.

Na pitanje Bujanovačkih, koje su „bezbroj puta“ pisale o ovom problemu, zašto se ne poveća broj kontejnera na kritičnim tačkama, Halili kaže da bi to moglo kada bi građani bili savesniji i kada ne bi odlagali žar iz šporeta.

– Prošle godine je zapaljeno 30 plastičnih kontejnera na više lokacija u Bujanovcu i nekoliko je izgorelo i kod gradskog parka. Problem je savest građana, zaključuje direktor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *