SPS poslao Beograđane u birački odbor za izbore u Velikom Trnovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. maj 2022. Među članovima Biračkog odbora (BO) na drugom ponavljanju parlamentarnih izbora u Velikom Trnovcu u petak (27. maj) biće Vranjanaca i Beograđana, a za predsednika BO imenovan je bujanovački naprednjak Milovan Aleksić.

Pored Bujanovčana, SNS je u odbor postavio i Vranjance, a SPS, posle čijeg prigovora su poništeni ponovljeni izbori od 28. aprila, kao „čuvare kutije“ šalje svoje članove iz Beograda, saznaju Bujanovačke.

Predstavnike ima i Srpska radikalna stranka (SRS).

Po rešenju Opštinske izborne komisije (OIK), za Aleksićevog zamenika imenovan je Bujanovčanin Dejan Stošić, kojeg je predložio SDPS.

Uz njih dvojicu, u stalnom sastavu BO je Trnovčanin Rahim Salihi, najbliži saradnik Šaipa Kamberija, kao član odbora ispred poslaničke grupe Ujednjina dolina – SDA Sandžaka.

Kao što je ranije najavio Saša Arsić, šef odbora Narodne stranke u Bujanovcu, ispred liste Ujedinjeni za pobedu Srbije u BO su dvojica Albanaca.

Izborna lista „Zajedno za Vojvodinu“ takođe je postavila Albance u odbor.

Koalicija Albanaca doline na sutrašnjim izborima na biračkom mestu broj 6 u školi „Muharem Kadriu“  ima treću šansu da osvoji poslanički mandat za koji im fali oko 650 glasova.

Pravo glasa na ovom biračkom mestu ima 1.089 građana.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *