Promocija knjige „Elastične priče“ u Vranju

Bujanovac, 27. maj 2022. Svoju zbirku priča pod nazivom Elastične priče, niški pisac Aleksandar Stankov promovisaće u Vranju, u subotu (28. maj) od 18 sati u Medijskom skloništu.

Pored autora, o knjizi će govoriti i izdavač Ivan Drljača, kao i novinari Jelena Stojković i Mihajlo Babačko Stojković.

Knjigu sa 14 priča Stankov je objavio u oktobru 2021. godine, a nakon Niša, sada će i Vranjanci direktno od autora moći da čuju više o knjizi i kako je ona nastala.

Junaci Elastičnih priča u prosvetljujućim iskustvima svog života svedoče o trenucima kada se život menja ili kada, saterani u ćošak, sabiraju i sublimiraju sve ono što im je on doneo i traže put za dalje. A opet, svi likovi su jednostavni i svi liče jedan na drugog i na nas. U svojim susretima, zgodama i nezgodama pokazuju koliko je ljudska duša elastična – kažu organizatori promocije.

Zbirka je podeljena u tri tematske celine u kojima se pripoveda i o univerzalnim pitanjima kao što su sloboda, otuđenost, sreća, šovinizam, nacionalizam, kosmopolitizam, prosvetiteljstvo, ali i o osnovnim iskustvima života – ljubav i smrt, preljuba, bliskost ili susret sa nepoznatim kao što je virus korona.

Aleksandar Stankov je rođen 1986. godine u Nišu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u ovom gradu, na smeru Književnost i srpski jezik. Od 2008. godine se, sa povremenim prekidima, bavinovi narstvom. Zauređivački rad dobio je nagradu “SlađanaVeljković” za 2018. godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *