Bujanovačke medicinarke na nacionalnom kongresu: Petica od pacijenata

Piše: D. Stošić

Milena Nikolić

Bujanovac, 30. maj 2022. –Na Nacionalnom kongresu zdravstvenih radnika pod nazivom “Veći od izazova covid 19” proteklog vikenda na Zlatiboru učestvovali su i medicinari iz bujanovačkog Doma zdravlja.

Tokom kongresa održana su predavanja po sekcijama iz različitih grana, predstavljeni su radovi, a najveći deo programa bio je posvećen razmeni iskustava zdravstvenih radnika iz različitih gradova o radu za vreme pandemije kovid 19.

– Putem ankete proverili smo koliko su naši pacijenti zadovoljni uslugama koje smo im pružili za vreme pandemije i rezultati istraživanja su pokazali da je 90 odsto pacijenata zadovoljno uslugama koje su pružile sestre u kućnim uslovima i isti procenat pacijenata je dao ocenu 5 – rekla je Bujanovačkim Milena Nikolić, glavna sestra Službe kućnog lečenja.

Dodaje da se istraživanje odnosilo na informacije o kovidu, nošenju zaštitne opreme, antigenskom i PCR testiranju na terenu kod pacijenata kojima je to bilo potrebno i pružanju terapije u kućnim uslovima, ali i kod starih i nepokretnih lica.

– Drago mi je što je stepen zadovoljstva naših pacijenata pruženim uslugama vrlo visok, a kao glavna sestra potrudiću se da to opravdamo i podignemo na viši nivo – naglašava Nikolić.

O svom iskustvu sa terena i znanju ona je govorila na temu “Zadovoljstvo korisnika uslugama kućnog lečenja u vreme pandemije „kovid 19”, dok je njena koleginica Ivana Stojković ispred sekcije pedijatrije i babica govorila o “Ulozi medicinske sestre u nezi novorođenčeta sa malom porođajnom težinom”.

Jelena Mladenović, strukovna medicinska sestra u Službi hitne pomoći govorila je na temu “Procenat pacijenata sa regulisanim krvnim pritiskom među obolelima od hipertenzije”.

Ovogodišnji kongres je okupio preko 500 zdravstvenih radnika iz cele Srbije , ali i njihove kolege iz Slovenije i Makedonije.

Kongres zdravstvenih radnika održava se u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *