Bujanovački vrtić slavi 45 godina od otvaranja

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 30. maj 2022. – Bujanovačka Predškolska ustanova “Naša radost” u utorak (31. maja) u dvorištu gradskog vrtića organizuje priredbu povodom 45 godina od osnivanja i postojanja.

“Naš vrtić slavi rođendan” je moto ovogodišnjeg jubileja, a, kako je za Bujanovačke rekao Milovan Aleksić, direktor vrtića, ovogodišnja svečanost će biti organizovana u dvorištu centralnog vrtića, uz priredbu mališana i skromno obeležavanje jubileja.

– Ponosni smo na dosadašnji rad, a posebnu zahvalnost dugujemo radnicima vrtića, ali i roditeljima koji su uvek bili na istom zadatku uspešnog rada ove ustanove, kao i svim našim saradnicima, najpre osnivaču i resornom ministarstvu – rekao je Aleksić.

Glavna vaspitačica vrtića Biljana Trajković kaže da deca imaju na raspolaganju edukativna sredstva i sve ono što je potrebno za njihov pravilan rast i razvoj.

Predškolska ustanova “Naša radost” osnovana je 1977. godine kao radna organizacija za organizovanje dnevnog boravka, vaspitanja i obrazovanja predškolske dece uzrasta od 1 do 7 godina.

Prvi direktor ove ustanove bio je Andon Dimitrijević.

Od osnivanja do danas PU “Naša radost” čini jedan centralni vrtić u Bujanovcu i 19 grupa u albanskim i 13 u srpskim selima.

 O mališanima brine 98 zaposlenih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *