Protivgradne rakete sprečile štetu od grada na teritoriji Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. maj 2022. (foto čitalac) – Nevreme sa jakom i kišom i gradom koje je u nedelju popodne pogodilo Bujanovac i okolna mesta nije prouzrokovalo veću štetu, kaže načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Ali Aslani.

On je Bujanovačkim potvrdio da od Štaba i Vatrogasno-spasilačke jedinice građani nisu tražili pomoć, kao i da do sada nije bilo prijava štete na ifrastrukturi i poljoprivrednim dobrima.

Na pitanje Bujanovačkih da li su funkcionalne protivgradne stanice u opštini i da li su u nedelju dejstvovale, s obzirom da je u kraćem periodu padao i grad, Aslani je odgovorio potvrdno.

-Imamo šest funkcionalnih stanica od kojih su neke dejstvovale i juče i prošle nedelje. Stanice su uvek u pripravnosti i deluju kada je to moguće, isključivo u koordinaciji sa Radarskim centrom Kukavica – kaže Aslani.

Na teritoriji opštine protivgradne stanice su raspoređene u selima Jastrebac, Ljiljance, Brnjare, Karadnik, Lopardince i Letovica.

Jaka kiša je ponovo prozrokovala poplave na više lokacija u Bujanovcu, a potez kod Muzičke škole u centru grada u potpunosti je bio pod vodom, o čemu svedoče fotografije i video snimci.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *