OIK u Bujanovcu sutra odlučuje da li će Trnovčani po četvrti put na izbore

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. jun 2022. Sednica bujanovačke Opštinske izborne komisije (OIK) na kojoj će se odlučivati o prigovoru Koalicije  Albanaca doline kojim se traži poništavanje parlamentarnih izbora u Velikom Trnovcu biće održana u četvrtak u 12 časova, saznaju Bujanovačke.

Rok za odluku po prigovoru albanske koalicije ističe sutra u 20 časova, a o eventualnom ponavljanju izbora po treći put može odlučivati i Republička izborna komisija (RIK) i Upravni sud kao krajnja instanca.

Bujanovačke su ranije javile da će koalicija albanskih stranaka koju predvodi Šaip Kamberi tražiti poništavanje izbora od 27. maja zato što je, kako tvrde, omogućeno glasanje licu koje ne poseduje lična dokumenta.

Navodno, u biračkom spisku je potpis glasača da je glasao, a na to nije imao pravo jer nema dokumenta.

Iz istog razloga su poništeni izbori od 28. aprila po prigovoru Socijalističke partije Srbije (SPS).

Na izborima 27. maja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu Koalicija Albanaca doline dobila je 598 glasova što je za 12 manje od broja glasova potrebnih za poslanički mandat.

To su bili treći izbori na ovom biračkom mestu u nepuna dva meseca.

Izbori od 3. aprila poništeni su nakon žalbe albanske koalicije Upravnom sudu, a ponovljeni izbori 28. aprila oboreni su po prigovoru SPS-a.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *