Ovako slave bujanovački maturanti (foto&video)

Piše: D. Stošić

 

Bujanovac, 3. jun 2022. – Još jedna generacija maturanata Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu proslavila je danas završetak školovanja.

Uz zvuke trube “Ćazinih delija”, pesme i zastave, “Svetosavci” su tradicionalno svoju proslavu započeli u školskom dvorištu, nakon čega se uputili prema gradskom trgu i žurku nastavili na platou kod uprave “Gumoplastike”.

I ova generacija bujanovačkih maturanata ožala je tradiciju šaljivih poruka na majicama upućenih njihovim razrednim starešinama.

Za sve njih ovaj kraj srednjoškolskog obrazovanja je zapravo početak jednog novog životnog doba kome se raduju, ali i znaju da će im drženje u školi nedostajati, jer, kako kažu, “srednjoškolski dani se ne zaboravljaju i dešavaju se jednom u životu”.

-Za mene je ovo jedan od najlepših dana u životu, jer završavamo jedno veliko poglavlje, ali i najtužniji jer neće biti takvog druženja kao što inače ima u školi, pomešana su mi osećanja – rekao je Bujanovačkim Bogdan Matić, odličan učenik na smeru ekonomski tehničar i budući vlasnik indeksa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

– Nekoliko dana sam bila pod euforijom, ali sam sada više tužna nego srećna, jer se rastajemo. Iako srednja škola traje 4 godine, mi smo zapravo zajedno proveli svih 12 godina školovanja i sada će svako na svoju stranu, krenuće na fakultet, i promeniće se sve – dodaje Nikolija Petrušijević sa smera medicinska sestra-vaspitač, odlična učenica i budući student Filozofskog fakulteta u Nišu.

 

Teodora Mileusnić, maturantkinja smera finansijski administrator, kaže da su joj osećanja zbog završetka škole podeljena, ali da je ipak malo više tuge.

– Rastajemo se, a rastanak je uvek tužan. S druge strane, idemo u nešto novo, od oktobra kreću nove obaveze, novi ljudi, što malo izaziva strah, jer sve što je nepoznato zna čoveka malo da zaplaši – kaže Teodora koja će školovanje nastaviti na Pravnom fakultetu u Nišu.

“Svetosavci” su zvanično završili školsku godinu u petak,  sledeće nedelje ih očekuju završni maturski ispiti, a potom i upis na željene fakultete.

Defile 105 maturanata gradskim trgom i proslava maturske večeri je 13. juna u hotelu “Rojal putnik” u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *