Albanski lideri u poseti SAD: Naši problemi pred Ujedinjenim nacijama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2022. “Pitanje Preševske doline sada će biti pokrenuto u Ujedinjenim nacijama”, poruka je sa sastanka političkih predstavnika Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe sa ambasadorom Albanije u Ujedinjenim nacijama (UN) Feritom Hodžom u Njujorku.

U sedište UN otputovali su predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, funkcionerka ove stranke Ardita Sinani i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Albanija je prošle nedelje prvi put preuzela jednomesečno predsedavanje Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Nakon sastanka sa Hodžom u nedelju Arifi je objavio da je ambasadora upoznao sa “političkom situacijom u Dolini i problemima sa kojima se suočavaju Albanci u Srbiji”.

“Pitanje Preševske doline sada će biti pokrenuto u Ujedinjenim nacijama.   Uključivanje Preševske doline u najsveobuhvatniju međunarodnu organizaciju je izuzetno važno za otkrivanje istine situacije i položaja Albanaca Preševske doline”, poručila je Sinani, bivša predsednica opštine Preševo.

Kako saznajemo, delegacija sa juga Srbije imaće sastanke i sa predstavnicima američke administracije i albanske dijaspore.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *