Nagip Arifi: Albanci su najodaniji prijatelji Amerike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. jun 2022. Politička delegacija Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe sastala se u Vašingtonu sa kongresmenom Džejmsom Mekgovernom od koga su, po rečima predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija, Albanci dobili ogromnu podršku, a istovremeno su označeni kao najodaniji prijatelji Amerike.

-Politika Sjedinjenih Država nastaviće da doprinosi stabilizaciji situacije na Balkanu – naveo je Arifi.

Bujanovačke su u ponedeljak javile da su u SAD otputovali Arifi, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, funkcionerka ove stranke Ardita Sinani i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Sinani je posle sastanka sa kongresmenom koji predsedava kongresnim Komitetom za ljudska prava objavila da je upravo Mekgovern pravi čovek da pred najvišim institucijama SAD pokrene pitanje „diskrimancije Albanaca Preševske doline od strane države“.

-Sa kongresmenom smo razgovarali o pasivizaciji prebivališta, izostanku zastupljenosti Albanaca u institucijama, militarizaciji područja, ekonomskom ugnjetavanju, autoritarnoj vlasti u Srbiji. On je svestan političke situacije na Balkanu – navela je Sinani.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *