Pajaziti: Albanski političari na ekskurziji, koriste priliku da se slikaju po Americi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. jun 2022. Šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene Arber Pajaziti ocenio je da albanski političari iz Bujanovca i Preševa koji borave u Americi nemaju kredibilitet da predstavljaju Albance i da je njihovo putovanje samo ekskurzija i prilika za slikanje.

Pajaziti naglašava i da se to putovanje finansira od 50.000 evra koje je donirala kosovska vlada Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) za, kako navodi,  “lobiranje i podizanje pitanja Doline”.

-Za analizu je ko treba da pokrene albansko pitanje. Oni koji za 20 godina na vlasti na ovom području činili samo zlo, oni koji su izazvali podele i represiju. Oni koji su najodgovorniji za stanje u Dolini. Za koga će lobirati? Za one koji su se odselili u Nemačku? – pita Pajaziti.

Bujanovačke su već pisale da su u SAD otputovali predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, funkcionerka ove stranke Ardita Sinani i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Pajaziti ističe da je jedini institucionalni predstavnik Albanaca u toj delegaciji Arifi, dok su troje ostalih gubitnici nekoliko uzastopnih izbora.

Naglasio je da u delegaciji nema predstavnika Nacionalnog saveta Albanaca.

-Ekskurziju, koju će upotpuniti fotografije ispred hotela, završiće sa još jednim albumom u ličnoj arhivi – kaže Pajaziti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *