Ambasada SAD uskratila vizu Ragmiju Mustafi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. jun 2022. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa nije se našao u političkoj delegaciji koja u Americi predstavlja Albance Bujanovca, Preševa i Medveđe zato što mu SAD nisu izdale vizu.

Saznanje Bujanovačkih da je viza razlog za upadljivo odsustvo Mustafe, kao legitimnog predstavnika Albanaca, potvrdio je lično predsednik NSA.

Podsetimo, novac za putovanje u Ameriku i sastanke sa zvaničnicima američke administracije na temu „pitanja Preševske doline“ obezbedila je kosovska vlada upravo na zahtev NSA, što je Mustafa slavodobitno i objavio pre nekoliko dana.

Ipak, u SAD su otputovali predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, šef Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi i funkcionerka ove stranke Ardita Sinani, ali ne i Mustafa iz NSA.

Kako kaže, vizu nije dobio zato što je kasno aplicirao.

Dodao je da su članovi delegacije koji su sada u SAD već imali vize „od prošlog puta“.

Kamberi, Sinani i drugi Mustafa su u Ameriku putovali još 2019. godine.

Koliko god bilo moguće da su svi ostali već imali vize, da nisu zakasnili, da nisu aplicirali zajedno, te da je Mustafa zaista zakasnio da zatraži vizu za put koji se ne propušta – ipak je malo verovatno.

Zapravo, nije isključeno da je šefu NSA viza uskraćena iz političkih razloga koji su, bar za sada, nepoznati.

Da se američka administracija ne libi da preko vize pokaže šta o nekom misli videlo se 2019. godine kada u SAD nije mogao tadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je uporno odbijao da zahteve Amerike da ukine taksu na srpsku robu.

 




One thought on “Ambasada SAD uskratila vizu Ragmiju Mustafi

  1. Emilio

    Kako su bezobrazni ovi Amerikanci, sramota, nisu fer.
    Bas mi je zao sto su uskratili vizu, nije trebalo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *