„Brankovci“ prikazali svoj animirani film InterCooLtura (foto)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 8. jun 2022. – Animirani film “InterCOOLtura” delo učenika Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, premijerno je prikazan danas u maloj sali Doma kulture “Vuk Karadžić”.

Film je napravilo dvadesetpetoro bujanovačkih osnovaca iz srpske, romske i goranske zajednice svojim kreativnim izrazom promovišući humane vrednosti, a sve uz pomoć Škole animiranog filma iz Vranja (ŠAF).

Kreatori ovog kratkometražnog filma jednoglasno su poručili da bi voleli da je “ovakvih projekata što više”.

– Prilikom stvaranja filma smo mnogo maštali, družili se i sam proces je bio zanimljiv. Bilo bi lepo da je više ovakvih projekata jer na radionicama stičemo nova znanja – rekao je za naš portal Elmedin Asani iz Bujanovca, učenik sedmog razreda.

Njegove vršnjakinje, Anastasija i Anđelija Tomić iz Bujanovca, takođe ne kriju zadovoljstvo zbog učestvovanja u projektu i kažu da su radom na izradi filma još više razvile svoju kreativnost.

– Postali smo  kreativniji nego što smo zapravo bili i drago mi je da sam bila deo toga. Nosim predivne utiske i nadam se da će u budućnosti biti više sličnih radionica jer su veoma korisne i poučne – kaže Anastasija.

– Ono što nam ovaj film poručuje jeste da smo zapravo svi negde isti koliko god različiti bili, da svi imamo jednaka prava, da se poštujemo i čuvamo jer je to najbitnije u našoj multietničkoj sredini – dodala je Anđelija.

Ivana Stojanović i Maja Antić Jovanov, koordinatorke projekta, istakle su da je svako dete kroz proces stvaranja animiranog filma pronašlo svoj izraz, da su naučili o različitosti i dobro se zabavili.

Pored animiranog filma “InterCOOLtura”, publika je imala priliku da vidi i “film o filmu” u kojem je u nekoliko minuta prikazan sam rad učenika na animaciji, kao i izložbu crteža koje su oni osmislili za film.

Među publikom su bili roditelji, zaposleni u školi i učenici.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *