Kod dr Marine po blistav osmeh

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 8. jun 2022. – Izbeljivanje zuba poslednjih godina je vrlo tražena procedura, a ono što posebno raduje pacijente jeste to što nije štetna ukoliko se radi uz nadzor i kontrolu  stomatologa, kaže za naš portal Marina Mitić iz Bujanovca, doktor stomatologije.

Boja zuba se sa godinama menja i blistav osmeh ljudi sa reklama je nešto čemu svi težimo, a da li je procedura izbeljivanja štetna za zube, koliko često sme da se radi i na koji način očuvati efekat beline što duže, objasnila nam je ova stomatološkinja.

-Dve su preporučene i pouzdane metode izbeljivanja zuba- ordinacijsko i kućno izbeljivanje tokom kojih ne dolazi do oštećenja gleđi zuba- kaže doktorka.

Pojašnjava da se ordinacijsko izbeljivanje zuba radi lampom, uz korišćenje gela i pod budnim okom stomaloga, a da je efekat beljih zuba u 99 odsto slučajeva odmah vidljiv.

Kod kućnog izbeljivanja, dodaje ona, najpre se izrađuje individualna folija za zube u ordinaciji, a potom pacijenti sami stavljaju gel za izbeljivanje u koncentraciji manjoj nego kod ordinacijskog, što je, kako kaže, razlog dužeg trajanja samog procesa izbeljivanja.

– Procedura može da traje od 7 do 14 dana za kućno izbeljivanje zavisno od toga koju nijansu pacijent želi da postigne, dok je kod ordinacijskog izbeljivanja efekat vidljiv nakon jednog tretmana – objašnjava ona.

Za što duže očuvanje bele boje, doktorka savetuje uzdržavanje od konzumiranja obojenih napitaka (kafa, koka kola, crveno vino), cigareta i obojene hrane, jer se dejstvo gela produžava i do 48 sati nakon procedure izbeljivanja.

Vremenski period koji mora proći između dva izbeljivanja je minimum godinu dana.

Naglašava da nisu svi pacijenti kandidati za izbeljivanje, a to se posebno odnosi na trudnice, decu mlađu od 16 godina, ali i na bolesnike sa hroničnim bolestima usne duplje.

– Zubi moraju biti bez kamenca i bez karijesa – dodaje naša sagovornica.

Kaže nam da zdrav i blistav osmeh utiče na samopouzdanje i poziva zainteresovane da zaprate instagram stranicu “Moja zubarka MM”, lajkuju stranicu, podele na svom storiju i osvoje nagradu.

– Nagradna igra je u toku i traje do 10. juna, a pobednik dobija jedno ordinacijsko izbeljivanje koje može da iskoristi do kraja juna – kaže  dr Mitić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *