Otvoreni Balkan: Sporazum o uzajamnom priznavanju diploma

Bujanovac, 8. jun 2022. (foto Ministarstvo kulture) – Na samitu inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu  lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije potpisali su danas sporazum o uzajamnom priznavanju diploma i naučnih zvanja i memorandume o saradnji u nekoliko oblasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, potpisali su Sporazum o saradnji zemalja Zapadnog Balkana u oblasti uzajamnog priznavanja diploma i diploma koje izdaju visokoškolske i druge ovlašćene ustanove, prenosi N1.

Zvaničnici tri zemlje, članice inicijative, potpisali su na kraju samita u Ohridu i memorandume o saradnji u oblasti kulture, turizma i ekonomije.

Ministarke kulture Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Maja Gojković, Bisera Kostadinovska-Stojčevska i Elva Margariti, potpisale su memorandum o razumevanju u oblasti kulturne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma potpisali su resorni ministri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Tatjana Matić, Krešnik Bekteši i Mirela Kumbaro.

Direktori poreskih uprava Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Dragana Marković, Sanja Lukarevska, i Ceno Klosi, potpisali su memorandum o saradnji te tri institucije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *