Bujanovačka dijaspora donirala 5.000 franaka biblioteci (foto)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 9. jun 2022. – Nevladina organizacija “Građanska asocijacija Bujanovca” iz Ciriha, koja okuplja ljude iz dijaspore, donirala 5.000 švajcarskih franaka bujanovačkoj biblioteci “14.novembar” za renoviranje i opremanje čitaonice.

Kako je za naš portal rekao v.d. direktora Ekrem Džemaili, pored renoviranja čitaonice napravljen je i kutak za najmlađe ljubitelje knjiga.

– Postoje svi uslovi za građane koji žele da dođu i čitaju. U okviru čitaonice napravljen je i kutak za decu kako bi i najmlađi mogli da uživaju u omiljenim knjigama – kaže direktor.

Zahvalio se nevladinoj organizaciji na omogućenim sredstvima, prepoznavanju važnosti renoviranja čitaonice i pruženoj podršci, a posebno Nori Abdilji, koordinatorki projekta koja je, kako je rekao, svojim uticajem doprinela njegovoj bržoj  realizaciji.

– U planu je obezbeđivanje dva kompjutera i fotokopir aparata kako bi korisnici biblioteke i čitaonice, a posebno studenti i đaci imali sve neophodne uslove – dodao je Džemaili.

Pozvao je građane da pregledaju svoje knjige i da one koje su vlasništvo biblioteke vrate.

– Pozivam građane da vrate knjige koje su se kod njih zatekle, koje su slučajno zaboravili da vrate biblioteci. Revizijom je utvrđeno da nam nedostaje veliki broj knjiga koje su uzete, a ne možemo da kontaktiramo članove zbog promene adrese ili broja telefona – apelovao je direktor.

Ukupan fond knjiga gradske i biblioteka u selima je negde oko 86.500 knjiga.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *