„Brankovci“ na malu maturu u „Sezai Suroi“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 11. jun 2022. – Polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda predviđeno je za 27, 28. i 29. jun, a zbog rekonstrukcije  matične škole, bujanovački osmaci iz OŠ „Branko Radičević“  testove će polagati u Srednjoj školi “Sezai Suroi” gde pohađaju nastavu.

Budući srednjoškolci test iz srpskog jezika polažu u ponedeljak 27. juna, dok će dan kasnije raditi test iz matematike.

Poslednji dan završnog ispita, sreda 29. jun rezervisan je za polaganje kombinovanog testa koji proverava znanje iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

– Preliminarni rezultati će biti istaknuti 1. jula i učenici će imati okvirnu sliku o tome koju školu na osnovu osvojenih bodova mogu da upišu – rekla je Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora.

Predaja liste željenih srednjih škola može se izvršiti elektronskim putem od 30. juna do 6. jula ili neposredno u školi 6. i 7. jula.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 5. jula, a raspored po školama na osnovu osvojenih bodova 13. jula.

Upis budućih srednjoškolaca planiran je za 14. i 15. jul neposredno u školi, a elektronski upis se može obaviti od 14. do 20. jula.

Završetak školske godine i osmogodišnjeg obrazovanja Brankovci su obeležili u petak 10. juna, uz trubače, pesmu i veselje na gradskom trgu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *