Saobraćajna policija u akciji, pojačana kontrola

Bujanovac, 11. jun 2022. – Prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, vožnja pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje, prekršaji su koje će pripadnici saobraćajne policije pojačano kontrolisati tokom vikenda.

Kako je saopšteno iz MUP-a, akcija pojačane kontrole saobraćaja s posebnim akcentom na otkrivanje najtežih prekršaja čije činjenje može imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju, sprovodi se s ciljem poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima.

– U kontroli saobraćaja biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uključujući radare, alkometre i uređaje za konrolu psihoaktivnih supstanci – poručili su iz MUP-a.

U poslednje tri godine tokom juna je na putevima u Srbiji život gubilo u proseku 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja, pokazuje policijska statistika.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *