Nagrađeni davaoci krvi, Bujanovčanin Bekim krv dao 75 puta

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. jun 2022. – Na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi (14. jun) bujanovački Crveni krst uručio je priznanja višestrukim davaocima krvi.

U Domu kulture u Bujanovcu dobrovoljnim davaocima krvi koji su krv dali 5, 10, 20, 35, 50 i 75 puta svečano su uručene zahvalnice, bedževi i plakete.

Bekim Kastrati, pedesetčetvorogodišnjak  iz Bujanovca, koji je dobio priznanje za 75. davanje krvi, kaže za Bujanovačke da je dobrovoljni davalac krvi preko dvadeset godina i da će i ubuduće nastaviti da daje krv.

– Davaću krv dok me služi zdravlje, a mladima bih preporučio da ako imaju mogućnosti uvek daju krv, jer je to najhumaniji gest koji čovek može da učini u svom životu – poručio je Kastrati.

Priznanja za peto davanje krvi dobilo je 28 davalaca, za deseto 17, za dvadeseto 8, za tridesetpeto 6, i za pedeseto davanje krvi 2 davaoca.

Plaketa “Široko srce”, koja se dodeljuje za doprinos propagiranju, omasovljenju i organizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi uručena je Humanitarnom udruženju “Koce zauvek” i firmi “Euro Lider”.

Zahvalnice su uručene i volonterima Crvenog krsta.

Za godinu dana Crveni krst Bujanovac je organizovao 15 akcija dobrovoljnog davanja krvi  u kojima je krv dalo ukupno 617 davalaca.

Ovogodišnji Svetski dan davalaca krvi obeležava se pod sloganom “Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *