Saradnja škola iz Klenika i Lučana

Bujanovac, 14. jun 2022. U Osnovnoj školi  “Bora Stanković” u Kleniku održan je zajednički čas za prvake ove škole i OŠ “Sami Frašeri” iz Lučana.

U okviru projekta  „Naš grad, naše škole“, koji sprovodi Grupa 484,  održani su časovi sa interkulturalnim temama i savremenim pedagoškim pristupom za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom i albanskom jeziku.

Jedan od ciljeva  je podsticanje zajedničkih aktivnosti učenika kroz kreiranje školskih mini projekata.

Promocija interkulturalnih vrednosti prevazišla je lokalne okvire uzvraćenom studijskom posetom predstavnika škola sa iz Vojvodine.

Školu u Kleniku posetili su predstavnici Grupe 484, školskih uprava Novog Sada i Leskovca, direktori, stručni saradnici i nastavnici.

Nakon pozdravne reči direktora škole Slađana Cvetanovića, usledila je prezentacija projektnih interkulturalnih aktivnosti škole, koje su mnogobrojne i u kojima su učestvovali učenici svih razreda, kao i oba školska kolektiva.

Gosti su prisustvovali zajedničkom času prvog razreda koji su za učenike škole domaćina i OŠ „Sami Frašeri“ iz Lučana realizovale učiteljice Sanja Mikić i Fitnete Gaši.

Konstatovalo se da je ovaj vid saradnje ojačao kapacitete nastavnika za promociju i razvoj interkulturalnih kompetencija i motivisao učenike na uključivanje u zajedničke aktivnosti sa vršnjacima iz drugih etničkih zajednica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *