Fon Kramon: Srbija mora da prizna Kosovo ako želi u EU

Bujanovac, Beograd, 16. jun 2022. (foto printskrin: Beta/European Parliament/Eric VIDAL/DS) –  Ukoliko želi da uđe u EU, Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova, ali i da uvede sankcije Rusiji, izjavila je poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon.

„To nije pitanje ‘ili-ili’. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnosti od ruskih energenata“, rekla je Viola fon Kramon za list Nova.

U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

„Obaveze postoje i na kosovskoj strani – implementacija sudske odluke o manastiru Dečani, da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština“, kazala je fon Kramon.




One thought on “Fon Kramon: Srbija mora da prizna Kosovo ako želi u EU

  1. Emilio

    Kazi te ovoj Evropljanki da Srbija mora da radi i zivi kao sav normalan svet. Da pospesuje svoju ekonomiju, da ima veoma dobru saradnji sa svima, i sa Zapadom i sa Istokom, a najvise sa svojim susedima, tako da od te ljubavi da se prizna Kosovo nema nista. Ne moramo nikad da udjemo u EU.
    Pozdrav svima.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *