Dijana i Bojan – đaci generacije bujanovačke škole „Sveti Sava“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 18. jun 2022. – Bujanovačka Srednja stručna škola “Sveti Sava” ove godine može da se pohvali sa dva đaka generacije- Dijana Dukadinović iz Bujanovca u četvrtom stepenu i Bojan Veličković iz Vranja u trećem stepenu srednjoškolskog obrazovanja.

Bujanovačke su razgovarale sa učenicima generacije koji su sa nama podelili svoje planove, vizije i želje i kako su oboje rekli nisu očekivali izbor za đaka generacije, ali su se itekako obradovali.

– Biti đak generacije je divan osećaj, to priznanje je samo potvrda dugog i predanog rada u školi za ove četiri godine. Iznenadila sam se što je izbor pao na mene, jer je konkurencija zaista bila jaka. Svi smo kao generacija bili neverovatno dobri – kaže Dijana koja je završila smer ekonomski tehničar.

Ova Bujanovčanka je tokom školovanja osvajala brojne nagrade, učestvovala je u raznim projektima civilnog društva, a svoju budućnost će potražiti u pravosuđu.

– Planiram da upišem Pravni fakultet u Nišu jer me je to oduvek zanimalo. Još u osnovoj školi sam nekako znala čime bih volela da se bavim, pa nije bilo nedoumica oko izbora fakulteta – rekla je Dijana koja u slobodno vreme voli da čita i sluša muziku.

U budućnosti sebe vidi kao ostvarenu mladu ženu, koja radi posao koji voli, ispunjena je i srećna.

Izbor za đaka generacije i za Bojana je došao neočekivano, ali ovaj mladi Vranjanac kaže da će mu to svakako biti motiv da u daljem školovanju postiže dobre rezultate.

Ljubav prema kulinarstvu razvio je još od malih nogu, kada mu je, kako je rekao, tetka slala fotografije “čudesa iz kuhinje” i prilikom odabira srednje škole znao je da će to biti smer kuvar.

– Od kada znam za sebe postoji i želja za kuvanjem, a za čaroliju koja se dešava u kuhinji zaslužna je moja tetka – kaže kroz osmeh Bojan.

Ovaj sedamnaestogodišnjak najviše voli da sprema italijansku i francusku kuhinju, kako kaže, zbog prefinjenosti, ali ništa manje uživanje mu ne predstavlja ni priprema tradicionalnih jela iz srpske kuhinje, poput sarme, gibanice.

Osvajač zlatne medalje za najbolju zimnicu na takmičenju u Nišu i najbolje ćevape na roštilljijadi u Leskovcu, Bojan planira da upiše gastronomiju na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.

– Nadam se da ću svim znanjem koje budem stekao i u daljem školovanju uspeti da se pokažem kao izvrstan kuvar, da ću moći da živim od svog posla i da ću proputovati svet – dodaje Bojan.

Đaci generacije, Dijana i Bojan imaju samo reči hvale za svoje profesore za koje kažu da su im tokom školovanja bili prijatelji, motivatori i mentori.

– Oni su nam prijatelji za ceo život, zaista su divni i predani svom poslu. Svakome bih preporučila da upiše našu srednju školu i bude Svetosavac, zaključuju naši sagovornici.

Generacija 2021/2022 je trideset i prva generacija maturanata škole „Sveti Sava“, odnosno 62. generacija od kako postoji srednjoškolsko obrazovanje u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *