Korona na minimumu u Bujanovcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 20. jun 2022. –  Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Bujanovac u odnosu na početak godine je mirna. Znatno je manji broj pregleda u Kovid ambulanti, kao i obolelih na mesečnom nivou, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

Marija Dimitrijević, glavna medicinska sestra ove zdravstvene ustanove, kaže da se u Kovid ambulanti dnevno pregleda do 10 odraslih pacijenata.

Marija Dimitrijević

– U odnosu na početak godine ta brojka je sada na minimalna. Uglavnom se pregleda jedno do dva deteta nedeljno, dok se tokom dana obavi do desetak pregleda odraslih pacijenata. Od početka meseca registrovana su 2 slučajeva kovid infekcije – kaže ona.

Dodaje i da se manje pacijenata testira u Kovid ambulanti, što su sve pokazatelji da je epidemiološka situacija znatno bolja u odnosu na početak godine.

Prema poslednjem izveštaju Doma zdravlja, zaključno sa 19. junom od početka meseca obavljeno je 245 pregleda, a među pacijentima je bilo 198 odraslih i 47 deteta.

Sa pozitivnim nalazom na kovid u junu je registrovano dvoje pacijenata.

Poređenja radi, u bujanovačku kovid ambulantu tokom maja javilo se 565 odraslih pacijenata, 168 deteta, dok je ukupan broj obolelih u maju 11 građana Bujanovca.

Od početka epidemije na koronu je bilo pozitivno 4.068 meštana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *