Ponovo kasni odluka ko od bujanovačkih preduzetnika dobija opštinske subvencije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. jun 2022. Rezultati opštinskog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava od ukupno 24 miliona dinara bujanovačkim preduzetnicima kasne, kao i prošle godine. Po pravilima konkursa, nadležna komisija je trebala 15. juna da objavi ko od preduzetnika dobija novac i u kom iznosu, ali odluke još uvek nema.

Predsednik komisije Agon Islami nije odgovorio na pitanja našeg portala kada će biti objavljeni rezultati.

On je inače i prošle godine bio na čelu komisije za raspodelu novca i vrednovanje projekata, kada se na rezulatate čekalo dva meseca po isteku roka, a ceo proces obeležilo je nezadovoljstvo preduzetnika, sumnje da je konkurs namešten i sukobi među partnerima u vladajućoj koaliciji, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Nezadovoljstvo i sumnje na regularnost postupka ponovo su prisutni među bujanovačkim preduzetnicima i to onima koji su prošle godine dobili novac od Opštine.

Naime, u ovogodišnjem konkursu se navodi da Korisnici sredstava iz prethodne godine nemaju pravo da se prijave za sufinansiranje“.

-Ja sam prošle godine dobio subvencije, a ove nisam konkurisao zbog tog novog pravila, koje je po meni besmisleno. Ako mi ispunjavamo sve obaveze iz ugovora, zapošljavamo ljude, trošimo novac namenski, za razvoj naših firmi, zašto bi nam bilo uskraćeno pravo da ponovo konkurišemo. Sumnjam da se to pravilo neće primenjivati za sve, da će neki biti povlašćeni i ponovo dobiti novac, videćemo na kraju – kaže vlasnik jedne lokalne firme.

Bujanovačke su Islamija pitale i da li će se komisija strogo pridržavati ovog pravila, ali do objavljivanja teksta odgovor nismo dobili.

Za subvencije je ove godine konkurisalo 185 preduzetnika, a rok za prijavu istekao je 31. maja, o čemu su Bujanovačke pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *