Koalicija Albanaca: Nema predaje, Trnovac se pita

Bujanovac, 21. jun 2022. – Uprkos pokušajima da se spreči prisustvo Albanaca u Skupštini Srbije, Partija demokratskog delovanja (PDD) sa svojim koalicionim partnerima nastaviće izbornu borbu na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, gde će se u četrvtak 23. juna glasati po četvrti put, saopštio je PDD.

U stranci naglašavaju da su svesni umora 1.089 birača koji glasaju na izbornom mestu u lokalnoj školi, ali ih pozivaju da u četvrtak dođu na glasanje kako bi „pokazali političku snagu Albanaca“, a predstavnici stranke će danas od 19 sati razgovarati sa biračima o, kako se navodi, važnosti masovne izlaznosti 23. juna.

Na trećem glasanju Koaliciji Albanaca nedostajalo je 12 glasova za ulazak u parlament.

https://bujanovacke.co.rs/2022/05/27/nezvanicno-kamberi-bez-parlamenta-za-12-glasova/

Lider stranke i poslanički kandidat Koalicije Albanaaca doline Šaip Kamberi potencira važnost prisustva Albanaca u parlamentu jer se, kako kaže,  širom Zapadnog Balkana, očekuju važne odluke koje bi trebalo da čitav region vode put evro-atlantskih integracija.

„Borbu protiv državne diskriminacije, koja obuhvata sve sfere života i sužava prostor za bolju perspektivu, treba nastaviti svim političkim sredstvima, dakle, pa tako i borba za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje  ostaje jedan od glavnih ciljeva našeg političkog delovanja“, kaže Kamberi.

Iz stranke koju vodi ističu da će Veliki Trnovac, uprkos pritiscima iz Beograda, svojim glasovima obezbediti mandat predstavniku Albanaca.

„Podrška koju smo dobili od institucija Republike Kosovo, i vlasti i opozicije, iz Republike Albanije i albanskih političkih lidera Severne Makedonije, najbolji su dokaz da je naš put ispravan i de služi kao podstrek za svakog birača u na izbornom mestu broj 6“, navodi PDD.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *