Vučić najavio veće plate za zdravstvene radnike

Bujanovac, Beograd, 21. jun 2022. (Izvor: Fonet, N1) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zdravstveni radnici pre kraja godine dobiti povećanje „ne tako malih plata“ i naglasio da mu je „posebno drago“ zbog medicinskh sestara i tehničara, ali i lekara, jer više neće odlaziti iz zemlje.

Zapara mi uši kada se zahvaljujute ministru i meni, to govori o vašem lepom vapsitanju, ali je lepo kada se zahvalite Republici. Ne morate da se bavite politkom, ali je dobro da primetitie da vaša država nešto učini za vas jer se razvija osećaj odgvornosti kod svakoga od vas, rekao je Vučić.

Do sada ste bili najboli u svojoj generaciji u svojim fakultetima i školama, pokazali da ste da ste ozbiljni, vredni i marljivi i to ćete nastaviti, istakao je Vučić i rekao kako veruje da će za pet do šest godina svi zdravstveni radnici raditi u novim, obnovljenim objektima.

Uredili smo javne finansije i bilo bi i više novca da tog rata nije, dodao je on i napomenuo da je i to razlog što lekari više ne odlaze. Pozivajući ih da nastave da uče i usavršavaju se, Vučić je uručio ugovore o radu za 12 najboljih, među kojima je 10 lekara i dvoje medicinskih tehničara.

Ceremoniji u Palati Srbija prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktori zdravstvenih ustanova u Srbiji i dekani medicinskih fakulteta u Srbiji.

Dekanka Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević rekla je da je ovaj program zapošljavanja najbolji način da se diplomcima pokaže da se njihovo znanje i uspeh na fakultetu prepoznaju i otvar im šansu za budućnost.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *