Albin Kurti na srpskom: Poštovani sugrađani, kakvu podršku želite od svoje Vlade (Video)

Bujanovac, Priština, 22. jun 2022. -Kosovski premijer Albin Kurti je na srpskom jeziku pozvao privrednike iz manjinskih zajednica da kažu kakvu bi podršku želeli da imaju „od svoje vlade“.

Njegovo obraćanje emitovali su brojni mediji na Kosovu, a vi ga možete čuti i videti OVDE.

„Želimo da osiguramo da sve zajednice na Kosovu imaju korist od novog pristupa privredi sa novom energijom. Stoga pozivamo sva preduzeća u vlasništvu pripadnika manjinskih zajednica da se odazovu ovom pozivu i pruže nam mogućnost da čujemo od njih kakvu podršku bi voleli da prime od svoje Vlade“, prenosi Kosovoonline.

Kosovo, kako je rekao ima potencijal da postane mesto svestranog razvoja.

„Otvoren sam za vaše predloge, pišite mi, želim Vam sve najbolje“, poručio je Kurti.

Kako je naveo, ekonomski razvoj ostaje prioritet njegove vlade koja prvo tromesečje dočekuje sa privrednim rastom od 10,53 odsto BDP, izvoz je povećan za 83 odsto, a strane direktne investicije su porasle za 22 odsto.

„U privredi smo povećali 25.000 radnih mesta…“, naveo je Kurti.

Kurti se dotakao i svoje posete SAD gde je, kako je naveo, govorio o potencijalima Kosova, a istakao je i da se tokom ekonomskog foruma Davosu sreo sa potencijalnim investitorima.

„Želimo da naša ekonomija raste ali želimo i održiv i ravnopravan rast. To znači da svi moraju da iskoriste nove mogućnosti koje stvaramo jer su doprinos dali svi, pa tako i korist pripada svima“, poručio je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *