Trnovac ide i peti put na izbore

Piše: N. Stevanović

Fejzi Bećiri

Bujanovac, 23. jun 2022. Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu konstatovaće da glasanje za narodne poslanike danas u Velikom Trnovcu nije održano, a datum novih izbora određuje Republička izborna komisija (RIK), kaže za Bujanovačke predsednik OIK Fejzi Bećiri.

Veliki Trnovac će, dakle,  ponovo na glasanje – peto po redu od 3. aprila.

-Na osnovu člana 115 Zakona o izboru narodnih poslanika mi ćemo  doneti rešenje da nisu održani izbori – kaže Bećiri.

„Rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkom mestu Republička izborna komisija donosi u roku od tri dana od dana kada je na veb-prezentaciji objavljeno rešenje kojim je konstatovano da se na tom biračkom mestu ne mogu utvrditi rezultati glasanja, odnosno rešenje kojim je glasanje na tom biračkom mestu poništeno“, kaže član 117 zakona.

Ponovno glasanje, kaže Zakon, sprovodi se u roku od deset dana od dana donošenja rešenja o ponovnom glasanju.

Kako su ranije Bujanovačke javile, biračko mesto broj 6 u Velikom Trnovcu je zatvoreno i danas neće biti glasanja  zbog neslaganja članova biračkog odbora oko kontrole glasanja, ali i dojave o bombi.

Bećiri je naglasio da izborne liste imaju pravo na prigovor i na rešenje da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja.

Rok je ponovo 72 sata.

„Ako je protiv rešenja kojim je konstatovano da se na biračkom mestu ne mogu utvrditi rezultati glasanja, odnosno rešenja kojim je glasanje na biračkom mestu poništeno podneto pravno sredstvo, rok za donošenje rešenja o sprovođenju ponovnog glasanja na tom biračkom mestu računa se od dana kada je Republičkoj izbornoj komisiji dostavljena odluka po pravnom sredstvu“, navodi se u članu 117.

U OIK je upravo dopremljen izborni materijal sa biračkog mesta u Velikom Trnovcu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *