Prijava za instruktore popisivača do 3. jula

Bujanovac, 24. jun 2022. – Građani koji žele da budu instruktori popisivačima mogu da se prijave do 3. jula. Popis stanovništva Srbije obaviće se oktobra ove godine, a zadatak instruktora je da prate i kontrolišu popis, kao i da rešavaju sporne situacije, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispune su državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u zemlji, ali i najmanje 18 godina starosti, završenu četvorogodišnju srednju školu, da nisu osuđivani i da protiv njih nisu podnešene krivične prijave.

Neophodno je i poznavanje rada na računaru i mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja.

Nezaposleni i penzioneri koji budu angažovani potpisaće ugovor o privremenim i povremenim poslovima, dok će zaposleni dobiti ugovor o dopunskom radu.

Kanditati će imati obavezu da prođu petodnevnu obuku i savladaju metodologiju popisa, rad sa aplikacijama za prikupljanje podataka i da održe obuku popisivačima.

Iz Zavoda navode da nisu odgovorni ako neko izgubi pravo na porodičnu penziju, naknadu za nezaposlene i slično.

Svi zainteresovani za rad na popisu u svojstvu instruktora mogu da se prijave popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Zavoda za statistiku, www.stat.gov.rs ili popis2022.stat.gov.rs.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *