Završni ispit polaže 80 bujanovačkih osmaka manje nego 2020

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. jun 2022. – Završni ispit u opštini Bujanovac polaže 320 učenika osmog razreda, što je za 80 učenika manje u odnosu na 2020. godinu kada je malu maturu polagalo 400 osmaka.

Prema evidenciji nadležnog Odeljenja za društvene delatnosti, u školama bujanovačke opštine osmi razred je pohađalo ukupno 320 učenika, 131 u školama u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku a 189 na albanskom.

Učenici osmog razreda danas polažu test iz maternjeg jezika, sutra iz matematike, a u sredu, 29. juna, kombinovani test.

Kako je za RTS rekao ministar prosvete Branko Ružić, ovogodišnja mala matura se polaže u nešto drugačijim okolnostima zbog nedavnih mnogobrojnih dojava o bombama, zbog čega su pojačane mere bezbednosti.

– Pripremili smo se za sve varijante da ova tri dana proteknu regularno i sve prođe u najboljem mogućem redu – rekao je Ružić.

Preliminarni rezultati testa biće objavljeni u petak, 1. jula, dok će se konačni rezultati znati 5. jula.

Predaja liste željenih srednjih škola može se izvršiti elektronskim putem na portalu Moja srednja škola od 30. juna do 6. jula ili neposredno u školi 6. i 7. Jula, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Mali maturanti završne testove sva tri dana polažu od 9 do 11 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *