Crni bilans na putevima za vikend

Bujanovac, 28. jun 2022. – Tokom prethodnog vikenda u Srbiji se dogodilo 268 saobraćajnih nezgoda, poginulo je devet osoba, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju. U akciji pojačane kontrole saobraćaja, policija je otkrila 7.000 prekršaja prilikom kontrole više od 19.000 vozila, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Čak šestoro lica koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama tokom vikenda mlađa su od 20 godina, uključujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju, 27. juna  kod Čačka, kada je vozilo sletelo sa puto u korito reke Kamenice“ navodi se u saopštenju.

Iz saobraćaja su isključena 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, dok je 11 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, 1.500 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a 20 lica je kažnjeno zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

Iz ministarstva apeluju na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

„Istovremeno, apelujemo na roditelje, odnosno staraoce da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje“, poručuju iz MUP-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *