KK Play 017: Promovišemo toleranciju

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 29. jun 2022. – Košarkaški klub “Play 017” iz Bujanovca realizuje projekat “Naš sport, naša igra” sa ciljem promovisanja regionalne saradnje, interkulturalnosti i tolerancije.

– Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta sportskih aktera koji su svakog dana u kontaktu sa mladima, da promovišu toleranciju i pozitivne društvene vrednosti, kao i zdrave stilove života – rekao je za Bujanovačke Nenad Stajić, predsednik kluba.

Koristeći sport kao sredstvo promocije jedinstva i kulturne raznolikosti, kako je dodao, u planu je i formiranje mreže od 48 omladinskih košarkaša koji će biti obučeni i osposobljeni da deluju kako u svojoj lokalnoj sredini tako i na budućim utakmicama.

– Po 12 dečaka i devojčica iz bujanovačkog kluba i isto toliko košarkaša iz vranjskog kluba “Panteri” koji će trenirati u partnerskom timu i koji će promovisati pozitivne društvene vrednosti u okrugu i šire – kaže Stajić.

Pored košarkaških treninga ovi mladi ljudi će proći niz edukacija koje će ih pripremiti za otvorene diskusije.

“Naš sport, naša igra” realizuje se u okviru projekta Amplifying Lokal Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujednjenog Kralejvstva, a sprovodi organizacija People in Need (PEN).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *