Obuka za zapošljavanje za bujanovačke Rome

Bujanovac, 4. jul 2022. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) raspisao je Javni poziv za obuku za zapošljavanje Roma povratnika u Bujanovac, po Sporazuma o readmisiji.

Cilj obuke je da omogući ranjivim povratnicima da steknu nova znanja i veštine kako bi mogli lakše da pronađu zaposlenje.

Pravo na prijavljivanje imaju povratnici romske nacionalne manjine, koji su nezaposleni i pripadaju ranjivim ili teže zapošljivim kategorijama, a žive na teritoriji Novog Sada, Bujanovca ili Valjeva.

Zainteresovani mogu da se prijave na obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština,  digitalnih veština ili za sticanje znanja i veština iz različitih zanata i zanimanja.

Obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština podrazumevanju unapređenje veština poput poslovne komunikacije i prezentacije, samopouzdanja, kao i sposobnosti rešavanja različitih izazova.

Obuke za razvoj digitalnih veština će polaznicima omogućiti da steknu osnovne veštine iz informacionih tehnologija, ali i znanja potrebna za najtraženija zanimanja u IT industriji (WordPress, Scrum, QA Software tester i DeVoPs).

Kroz stručne kurseve za različite zanate i zanimanja polaznici će steći teoretska i praktična znanja i veštine iz mašinske, drvo-prerađivačke i električarske struke i nege lepote.

Prijava na obuke se podnosi elektronski, slanjem jednog primerka obrasca koji se može preuzeti OVDE, na mejl adresu: danijela.lakatos@undp.org.

Rok za dostavljanje prijava je 15. jul 2022. godine.

Ceo tekst javnog poziva može videti OVDE.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *