Kamberi: Nema saradnje sa opozicionim strankama koje negiraju nezavisnost Kosova

Bujanovac, 6. maj 2022. – Poslanik Koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi rekao je da isključuje mogućnost skupštinske saradnje sa opozocionim strankama koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Stranke slobode i pravde ili Narodne stranke.

Kamberi je za Radio slobodna Evropa (RSE) rekao da je Kosovo priznata država i da to ne može da menja;

„Naš stav oko nezavisnosti Kosova je jasan. Kosovo je priznata država i to ne može da se menja. Svako drugo tumačenje je nepriznavanje realnosti i zamajavanje birača. Zbog toga mi ne možemo da sarađujemo sa takvim političkim opcijama“, rekao je Kamberi.

Kamberi je rekao da će mu jedan od prioriteta biti ekonomski razvoj Bujanovca, Preševa i Medveđe:

„Zbog nedostatka radnih mesta mnogi mladi ljudi, Srbi, Albanci i Romi beže odavde, zbog čega će ekonomski razvoj ovog dela biti jedan od naših prioriteta, a to bi trebalo da bude i prioritet nove Vlade“, kaže Kamberi za RSE.

Kamberi, koji je učestvovao i u radu prethodnog saziva parlamenta, kaže da se tokom njegovog proteklog mandata položaj Albanaca na jugu Srbije nije značajnije popravio, te da se zbog toga prioriteti njegovog delovanja u Skupštini neće menjati.

Prema njegovim rečima, prioriteti Albanaca sa juga Srbije su definisani u „Planu od sedam tačaka“, dokumentu koji su pre gotovo jedne decenije uputili Vladi.

„Pre svega, to je integracija Albanaca u državne i javne institucije, to su problemi i pitanja koja postoje u školstvu, posebno pitanje priznavanja diploma i naravno ekonomski razvoj ovog regiona“, kaže Kamberi.

On je na svom Fejsbuk profilu najavio da će nastaviti parlamentarnu saradnju sa SDA Sulejmana Ugljanina

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *