Krivične prijave zbog seče šuma

Bujanovac, 9. jul 2022. (foto MUP) – Pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine u nastavku akcije na suzbijanju bespravne seče šuma podneće krivičnu prijavu protiv osobe osumnjičene za šumsku krađu u Surdulici.

Policija je u Surdulici zaustavila kamion kojim je upravljao šezdesetogodišnjak i u tovarnom delu pronašla bukovo ogrevno drvo, bez žiga i prateće dokumentacije, saopšteno je iz MUP.

Sumnja se da je on posekao drva u privatnim i državnim šumama i na taj način protivpravno prisvojio oko 122.000 dinara.

Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Krivične prijave su podnete i protiv šezdesettrogodišnjak i šezdesetpetogodišnjak iz okoline Apatina za koje su sumnja da su od aprila do juna ove godine na katastarskim parcelama u Sonti u vlasništvu JP „Vojvodina šume“ posekli veći broj stabala evroameričke topole, vrednosti 568.428 dinara i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za isti iznos.

“Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, koja je osnovana po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu”, navodi se u saopštenju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *