Tehnička škola u Vranju u vrhu liste želja bujanovačkih osmaka

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 11. jul 2022. – Na listi želja za upis u srednje škole među bujanovačkim svršenim osmacima, pored SŠ “Sveti Sava” u Bujanovcu, dominira Tehnička škola u Vranju na smeru tehničar drumskog saobraćaja.

U četiri osnovne škole na teritoriji opštine Bujanovac, u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, završni ispit položila su 113 učenika osmog razreda od kojih su 72 iz OŠ “Branko Radičević”.

Prema rečima Maje Antić Jovanov, pomoćnice direktora u OŠ “Branko Radičević”, na osnovu izražene prve želje učenici su najveće interesovanje iskazali za jedan od smerova u školi “Sveti Sava”, vranjskoj medicinskoj i tehničkoj školi.

– Najveća zainteresovanost je za smer medicinska sestra-vaspitač i carinski tehničar u Bujanovcu, dok ove godine među školama u Vranju vlada veliko interesovanje za Tehničku školu i tradicionalno, medicinsku – kaže Antić Jovanov.

Da je Tehnička škola u Vranju ove godine popularna među osmacima rekao nam je i direktor kleničke OŠ “Bora Stanković”, Slađan Cvetanović.

– Najveći broj učenika naše škole je izrazilo želju da upiše smer tehničar drumskog saobraćaja vranjske Tehničke škole, a samo par njih se opredelilo za medicinsku školu u Vranju – kaže  direktor.

Osmaci iz Levosoja, kako nam je rekao direktor škole Dragan Tomić, opredeljivali su se za gimnaziju i ekonomsku školu u Vranju, ali i za trogodišnje školovanje na smeru kuvar bujanovačke SŠ “Sveti Sava”.

Žbevački svršeni osmaci su većinom zainteresovani da školovanje nastave u bujanovačkoj srednjoj školi na smeru carinski tehničar i mašinski tehničar motornih vozila, dok se, po rečima direktora Đorđa Mitića, par njih odlučilo za Vranje i Tehničku školu u Surdulici.

Objavljivanje zvanične liste želja za upis srednje škole za sve ove đake biće danas, dok će raspored po školama na osnovu osvojenih bodova zvanično biti objavljen 13. jula.

Upis budućih srednjoškolaca planiran je za 14. i 15. jul neposredno u školi, a elektronski upis se može obaviti od 14. do 20. jula.

Bujanovačke su ranije pisale da je na teritoriji opštine Bujanovac, ove godine završni ispit polagalo 320 učenika osmog razreda, što je za  80 učenika manje nego 2020. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *