Zabranjene posete u vranjskoj Bolnici

Bujanovac, Vranje, 11. juli 2022.- Posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici u Vranju su zabranjene zbog opasnosti od širenja kovida19, saopšteno je u ponedeljak iz uprave vranjskog Zdravstvenog centra.

U saopštenju se šira javnost podseća da je prema Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Republike Srbije sve vreme na snazi odredba (iz člana 13 Uredbe) po kojoj zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i lica koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika, obavezno nose zaštitne maske.

Kontrolu primene iz stava 1 ovog člana obavlja Ministarstvo zdravlja, podsećaju iz vranjskog zdravstva.

U članu 14 Uredbe piše da će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniti za prekršaj lice kome je utvrđena obaveza i koje boravi u ustanovi, a ne nosi masku.

U skladu sa važećim epidemijskim merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 opominjemo sve građane da poštuju mere.

Takođe, podsećamo da su posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Vranje zabranjene, piše u saopštenju uprave ZC Vranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *