Behluli nudi kosovskoj vladi da 2 miliona evra deli preko njegove fondacije

Bujanovac, 12. jul 2022. Medijski radnik i preduzetnik iz Bujanovca Nedžat Behluli kaže da ima saznanja da obećanih 2 miliona evra pomoći od kosovske vlade još uvek nisu stigli u Bujanovac, Preševo i Medveđu zato što transfer blokira kosovski ministar Liburn Aliu, ali i zato što ranija pomoć od 200.000 evra nije raspodeljena na transparentan način.

-Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolažem, transfer od 2 miliona evra sabotira ministar u Kurtijevoj vladi Liburn Aliu, jer mrzi predsednika Preševa Šćiprima Arifija. Što se opština Bujanovac i Medveđa tiče moguće je da donacija pređašnje Kurtijeve vlade od 200.000 evra upućena tokom pandemije nije potrošena na transparentan način – navodi Behluli, vlasnik Televizije Spektri.

Bujanovačke su u ponedeljak pisale da se još uvek ne zna kada će novac biti prebačen na račune tri opštine.

Behluli, kako kaže, iskreno i bratski nudi Fondaciju Spektri i prijatelji za realizaciju transfera.

-Vladi i premijeru Kurtiju, ako zaista imaju ozbiljnu nameru da pomognu Preševskoj dolini, nudim na raspolaganje fondaciju koja je legalno registrovana za prijem finansijskih transfera sa Kosova. Nudim i kancelarijski prostor da vaše osoblje nadgleda realizaciju projekata. Garantujem bezbednost vašim ljudima, nudim vam logistiku na terenu, nudim vam medijsku podršku u interesu maksimalne transparentnosti tokom realizacije projekata – napisao je on na Fejsbuku.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *